Koçel

Proje Uygulamaları

1977 yılında İstanbul’da kurulan KOÇEL Çelik Eşya Sanayi Anonim Şirketi, 46 yıllık tecrübesiyle çelik eşya ve mobilya sektöründe hizmet vermektedir. Çekmeceli dolap üreterek sektöre giriş yapan firmamız her geçen yıl ürün yelpazesini genişleterek farklı sektörlere özel ürünler üretmeye devam etmektedir.

Makine sanayisi; ulaşım araçlarının, elektrikli makinelerin, tarım aletlerinin, ve savunma sanayisine ait araçların üretimi ve onarımını içerir. Makine sanayisinin gelişmesi, diğer tüm imalat sanayinin gelişmesiyle bağlantılı olarak ilerler.

Otomotiv sanayi, taşıtların üretilmesinden pazarlanmasına kadar birçok iş kolunu bünyesinde barındıran dünyanın en önemli ekonomik sektörlerinden biridir.

Ayrıca otomotiv sanayi; demir-çelik, petro-kimya, lastik gibi sanayi kollarının en önemli alıcısı durumunda olup teknolojik gelişmelerinde öncüsü konumundadır.

Tekstil sektörü, gıda sektörü gibi insanoğlunun temel gereksinimini karşıladığı için en eski geçmişe sahip olan sektörlerden biridir. Tekstil sektörü, elyafın elde edilmesinden elyaftan iplik ve kumaş üretilmesine kadar olan süreci kapsar.

Günümüzde ise tekstil sektörü; elyafın yanı sıra konfeksiyon, jeotekstiller, endüstriyel kumaşlar, boya, baskı, kompozit gibi iş kollarıyla iç içe geçmiş durumdadır.

Havacılık sektörü; askeri uçakların füzelerin, ticari uçakların ve sivil havacılıkta kullanılan uçakların üretiminden pazarlanmasına kadar olan tüm süreci içerir.
Havacılık sektörünün ürün yelpazesi makine sanayisinde olduğu gibi oldukça geniştir.  Çünkü uçuş havacılıkta kullanılan araçlar, milyonlarca parçaya ihtiyaç duyuyor. Bunun yanı sıra yine bu araçların bakımı ve onarımı için ek parçalar gerekiyor.

Enerji sektörü; üretim faaliyetlerinde kullanılan enerjiyi karşılayan sektör olarak bilinir. Yapılan her türlü iş için enerjiye ihtiyaç duyulur. Özellikle, makine sanayi ve otomotiv sanayi ile entegre şekilde çalışır.

Ekonomik amaçlar için farklı yöntem ve teknikler kullanarak enerji elde edilir. Enerjilerin elde edildiği kaynaklara ise enerji kaynakları denir.

Gıda sektörü; sebzelerin, meyvelerin, tahılların ve hayvansal besin maddelerinin fabrikalarda işlenerek farklı şekilde ambalajlandığı sektördür.

Gıda, insanların en temel gereksinimi olduğu için gıda sektörü de dünyanın en büyük ve en köklü sektörü olarak karşımıza çıkar.  Gıda sektörü, tüketiciye ulaşmak için lojistik sektörüne ihtiyaç duyar.

Lojistik sektörü; bir ürünün üreticiden son tüketiciye kadar ulaşana dek olan nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi tüm faaliyetlerini üstlenen sektördür.

Lojistik; doğru ürünü, doğru zamanda, doğru yerde, doğru miktarda, doğru şekilde, en iyi kalitede rekabetçi bir fiyatla sağlamayı gerektirir.  Son yıllarda lojistik sektörü, teknolojinin gelişmesiyle birlikte gelişme yaşamaktadır. Lojistik sektörü, özellikle tekstil ve gıda sektörünün vazgeçilmez yardımcı sektörleri arasında yer alır.

Savunma sanayi; bir ülkenin ulusal savunma alanında ihtiyaç duyduğu araç ve gereçlerin üretildiği sektördür. Bu yüzden, havacılık sektörü ile entegre şekilde çalışır.

Her ülke varlığını sürdürebilmesi için sınırların koruyabilmelidir. Bu sınırların korunabilmesi için gerekli savunma araç gereçleri edinilmesi gerekir. Savunma sanayisi gelişen ülkelerin ekonomisinin büyük bir bölümünü oluşturur. Savunma sanayi, ülkelerin gücen ve refahı için oldukça önemli rol oynar.

Denizcilik sektörü; insan, mal ve hizmet taşımacılığı yapan köklü bir geçmişe sahip bir sektördür. Hatta denizcilik lojistik sektörünün de temellerini oluşturur.  Denizcilik sektörü günümüzde de geçmişteki önemini korumaktadır.

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz denizcilik sektörünün ülkemizin daha da gelişebileceği imkanının olduğunu gösterir.